Barion Pixel

Filozófiánk

Szakmai tudatosság és elhivatottság az egészséges szép bőr záloga

A Sofia Michelle natúrkozmetikumok márka és termékcsalád megálmodója és készítője Gera-Mihály Zsófia.

Először saját, majd családom és ismerőseim bőrén tapasztaltam meg a modern társadalomba berobbant gyakran használt bolti készítmények, a szintetikus anyagokat tartalmazó kozmetikai termékek, a klóros víz, a különböző környezeti hatások okozta száraz bőr, ekcéma, viszketés és allergia kellemetlen tüneteit.

Ma már köztudott, hogy a szépségápolásban felhasznált szintetikus anyagok között olyan konzerválószerek, illatanyagok, fényvédő anyagok, emulgeálószerek is találhatóak, amelyek főleg a bőrt, de az egész szervezetet is veszélyeztethetik. Nyilvánvalóvá vált az is, hogy a kozmetikai vegyészek által megalkotott természetazonos anyagok nem egészen úgy viselkednek, mint a növények hatóanyagai, amelyekben az egyéb alkotórészek harmonikus összjátéka is érvényesül.

A bőrproblémákra keresve a megoldást kezdtem el a natúrkozmetikumok világába egyre mélyebben beleásni magam.

Mivel vidéken, egy kis faluban nőttem fel, és a családom mezőgazdasággal foglalkozott, és a mai napig is foglalkozik, így nagyszüleim és szüleim által betekintést kaphattam a természet adta kincsekben, gyógynövényekben rejlő gyógyító erőbe.

Gyakran használtam a nagyszüleimtől kapott, igazi zsírból főzött szappant és különböző kencéket, mint tünetenyhítő megoldásokat, mikor a boltban vásárolt, és sokszor ajándékba kapott, akkor még kuriózumnak számító szintetikus termékektől elviselhetetlenné vált a viszketés vagy a bőrpír, persze akkor még nem igazán értettem az okokat, hogy a drága és népszerű, modern termék hogyan okozhat efféle tüneteket, persze ez mára már nyilvánvalóvá vált számomra.

Ezeket tapasztalva bővíteni akartam a megszerzett tudást. Az agrármérnök diploma megszerzése mellett további képzésekre és előadásokra jártam, rengeteget olvastam a témával kapcsolatos fellelhető dokumentumokban, szakcikkekben és konzultáltam a témakörben már jártas, tapasztalt szakemberekkel.

Mindeközben maximálisan elkötelezetté váltam a natúrkozmetikumok használata és későbbiekben a gyártásuk iránt is.

Mindig is szerettem kísérletezgetni a receptekkel, figyeltem a tapasztalatokat, visszajelzéseket, melyeknek köszönhetően a legmegfelelőbb és legjobb receptúra alapján létrejöttek a végles termékek. Ugyan ez a módszer, a tesztelések nem kevés időbe és munkába teltek, de így biztosan tudhatom, hogy a tényleges felhasználók véleményei és igényei alapján születtek meg a termékek.

Kozmetikusként és Fitoterapeuta (gyógynövény terapeuta) természetgyógyászként, a legjobb tudásom és tapasztalatom szerint segítek megfejteni, hogy az egészséges és szép bőr megőrzésére és visszaállítására mely gyógynövény és különböző alapanyag kombinációk és receptúrák nyújtanak segítséget.

A gyógynövényekkel történő gyógyítás a legősibb terápiás módszer a világon, a fitoterápia tartalmazza egyrészt a modern orvoslás eljárásait és tartalmazza az egyéb természetgyógyászati módszerek (apiterápia, fűszernövények, illóolajok) alkalmazását. Így születtek és születnek meg a jövőben is a saját receptúráim alapján összeállított fiatal, szép és egészséges bőr zálogául szolgáló natúrkozmetikumok. 

Azt vallom, hogy a tanulás és az önképzés élethosszig tartó feladat, így hiába a polcon sorakozó diplomák, és különböző végzettségek, nincs megállás, folyamatosan képzem magam. Mindig új és új kihívások elé állítom magam, melyeket igyekszek a legjobb tudásom szerint maximálisan teljesíteni.

Szigorú, gyógyszerészi tisztasági körülmények között készülnek a natúrkozmetikumok, melyek hidegen sajtolt olajokat, organikus vajakat, különleges virágvizeket és hatóanyagokat tartalmaznak.

A Sofia Michelle natúrkozmetikai termékcsaládot hazai gyártás, szakmai tudatosság, ellenőrzött alapanyagok és ellenőrzött gyártási körülmények jellemzik. 

Készséggel állunk minden vásárlói igény és kérés kielégítésére. Ügyfélszolgálatunkhoz beérkezett kérdésekre, kérésekre igyekszünk azonnal, vagy pár órán belül válaszolni és teljesíteni, így vásárlóink biztonsággal és bizalommal fordulnak hozzánk.

Az általunk megalkotott natúrkozmetikumok mesterséges színezék-, illatanyag-, és parabénmentesek, valamint SLS-, GMO-, és alumíniummentesek, nem tartalmaznak elhalt állatból származó alapanyagot.

Tetőtől-talpig, arc-és testápolástól a ránckezelésen át, a tisztálkodásig kínálunk megoldást vásárlóinknak. A termékek bőrproblémák esetén is kíméletesen tisztítanak, nem irritálják a bőrt, segítik a regenerálási folyamatokat.

Krug Emíliával és Kárász Róberttel, az ATV Start+ reggeli műsorában

Számunkra fontos a természetes bőrápoláson felül a többfunkciósság igényének kielégítése is, melyre megalkottuk az egyedileg készült, formázott Olivás szappanunkat levendulavirággal. Ha dekoratív, de egyben hasznos ajándékot keresel, akkor megoldás számodra az általunk készített kézműves szappan, mely praktikus és szép meglepetés szeretteid, barátaid, vendégeid számára. 

Legyen az akár születésnapi, névnapi, esküvői köszönetajándékként, vagy csak saját otthonod, fürdőszobád díszítéseként vásárolt dekor szappanunk, nem csak megjelenésben impozáns, de jó tisztító és bőrápoló hatású is. Mind méretben mind formában nagy választékkal állunk rendelkezésedre. Amennyiben nem találsz olyan szappant, amely megtalálható a palettánkon, vagy egyedi terméket szeretnél, külön igény esetén elkészítjük a kért formát számodra, ehhez szükséges rendelésed 4 héttel a kézhezvétel előtt leadnod, hogy biztosíthassuk a szappan érési idejét a kiváló minőség eléréséhez.

Kínálatunkban a kozmetikumokon, és a dekor szappanokon kívül találhatóak kézzel készült dekorációs termékek is a termékpalettán, melyek nagyszerű ajándékok és az otthonunk ékei is lehetnek.

Alapelvünk a környezettudatosság, melyhez hozzátartozik az újrahasznosítható anyagok használata, valamint fontosnak tartjuk, hogy termékeinket nem teszteljük le előzetesen állatokon, hiszen anélkül is lehet kiváló terméket alkotni, hogy közben kárt okoznánk az élővilágban.

Azok számára, akik most kezdenek ismerkedni a natúrkozmetikumok világával, fontos szem előtt tartaniuk, hogy egyfajta életmódváltásról van szó. Szükséges időt hagyni a bőrnek az átállásra, hiszen e folyamat közben a bőr megszabadul a méreganyagoktól, és átáll a természetes anyagokra. A bőr és a szervezet meg fogja hálálni a természetes szemléletre való átállást és a türelmet, hogy erre időt hagyjunk számára.

Értesülj elsőként legújabb termékeinkről

Termékkereső

0