Barion Pixel

Filozófiánk

Szakmai tudatosság és elhivatottság az egészséges szép bőr záloga

A Sofia Michelle Natúrkozmetikumok márka és termékcsalád megálmodója és készítője Gera-Mihály Zsófia.

Először saját, majd családom és ismerőseim bőrén tapasztaltam meg a modern társadalomba berobbant, gyakran használt szintetikus anyagokat tartalmazó kozmetikai termékek, a klóros víz, a különböző környezeti hatások okozta száraz bőr, az ekcéma, a viszketés és az allergia kellemetlen tüneteit.

Ma már köztudott, hogy a szépségápolásban felhasznált szintetikus anyagok között olyan konzerválószerek, illatanyagok, fényvédő anyagok, emulgeálószerek is megtalálhatóak, amelyek főleg a bőrt, de az egész szervezetet veszélyeztethetik. Nyilvánvalóvá vált az is, hogy a kozmetikai vegyészek által megalkotott szintetikus anyagok nem egészen úgy viselkednek, mint a növények hatóanyagai, amelyekben az egyéb alkotórészek harmonikus összjátéka is érvényesül.

A bőrproblémákra megoldást keresve kezdtem el a natúrkozmetikumok világába egyre mélyebben beleásni magam.

Mivel vidéken nőttem fel, ahol a családom mezőgazdasággal foglalkozott (és a mai napig foglalkozik), így nagyszüleim és szüleim által betekintést kaphattam a természet adta kincsekbe, a gyógynövényekben rejlő gyógyító erőbe.

Gyakran használtam a nagyszüleimtől kapott különböző kencéket, mint tünetenyhítő megoldásokat, mikor a boltban vásárolt vagy a sokszor ajándékba kapott, akkor még kuriózumnak számító szintetikus termékektől elviselhetetlenné vált a viszketés vagy a bőrpír. Persze akkor még nem igazán értettem az okokat, hogy egyes szintetikus termékek hogyan okozhatnak efféle tüneteket, persze ez mára már nyilvánvalóvá vált számomra.

Ezeket tapasztalva bővíteni akartam a megszerzett tudást. Az agrármérnök és közgazdász diploma megszerzése mellett további képzésekre és előadásokra jártam, a témával kapcsolatban számos dokumentumot és szakcikket olvastam, és konzultáltam a témakörben már jártas, tapasztalt szakemberekkel. A 2010-es évek elején elvégeztem a fitoterapeuta természetgyógyász képzést, valamint később kozmetikus végzettséget és kozmetikusmester mellett kozmetikus gyakorlatot szereztem.

Mindeközben maximálisan elkötelezetté váltam a natúrkozmetikumok használata és későbbiekben a gyártása iránt is.

Vonzott a természetközeliség, a gyógynövények, a bőrápolás és az alkotási vágy, így kézenfekvő volt, hogy igen én különböző növényi összetevőkből és modern hatóanyagokból akarok alkotni egy jól működő kozmetikai terméket, amivel segíthetek mások bőrproblémáin, vagy épp a korral való örökös harcban. Elkezdtem újdonságok után kutatni, új eljárásokat tanulmányoztam. Majd elkezdődött a termékfejlesztés. Mindig is szerettem kísérletezgetni a receptekkel, figyeltem a tapasztalatokat és a visszajelzéseket, melyeknek köszönhetően a legmegfelelőbb és a legjobb receptúra alapján létrejöttek a végleges termékek. Kozmetikusként másképp néztem a termékekre, mint előtte. Ekkor kezdtem el jobban látni – felhasználóként és kozmetikusként is -, hogy mire lenne még igény. Teljesen másként álltam a termékekhez, mint azelőtt. Vallom, nagyon fontos, hogy mindig fejlődjünk. A tesztelések nem kevés időbe és energiába teltek, de így biztosan tudhattam, hogy a tényleges felhasználók véleményei és igényei alapján születtek meg a termékek.

Kozmetikusként és Fitoterapeuta (gyógynövény terapeuta) természetgyógyászként, a legjobb tudásom és tapasztalatom szerint segítek megfejteni, hogy az egészséges és szép bőr megőrzésére és visszaállítására mely gyógynövények és különböző alapanyag kombinációk, receptúrák nyújtanak segítséget.

A gyógynövényekkel történő gyógyítás a legősibb terápiás módszer a világon, a fitoterápia tartalmazza egyrészt a modern orvoslás eljárásait, másrészt az egyéb természetgyógyászati módszerek (apiterápia, fűszernövények, illóolajok) alkalmazását. Így születtek és születnek meg a jövőben is a legjobb tudásommal és külső szakértők, fejlesztő vegyészmérnökök bevonásával összeállított receptúrák alapján a fiatal, szép és egészséges bőr zálogául szolgáló natúrkozmetikumaink. 

Azt vallom, hogy a tanulás és az önképzés élethosszig tartó feladat, így hiába a polcon sorakozó diplomák és különböző végzettségek, nincs megállás, folyamatosan képzem magam. Mindig új és új kihívásokat keresek, melyeket igyekszem a legjobb tudásom szerint maximálisan teljesíteni.

Natúrkozmetikumaik növényi olajokat, organikus vajakat, különleges virágvizeket és hatóanyagokat tartalmaznak.

A Sofia Michelle Natúrkozmetikumok termékcsaládot hazai gyártás, innováció, szakmai tudatosság, ellenőrzött alapanyagok és ellenőrzött gyártási körülmények jellemzik. 

Készséggel állunk minden vásárlói igény és kérés kielégítésére! Az ügyfélszolgálatunkhoz beérkezett kérdésekre, kérésekre igyekszünk lehetőségeinkhez mérten azonnal válaszolni, így vásárlóink biztonsággal és bizalommal fordulhatnak hozzánk!

Az általunk megalkotott natúrkozmetikumok mesterséges színezék-, és parabénmentesek, valamint SLS-, GMO-, és alumíniummentesek, nem tartalmaznak elhalt állatból származó alapanyagot.

Tetőtől-talpig, az arc- és testápolástól kezdve a ránckezelésen át a tisztálkodásig kínálunk megoldást vásárlóinknak. A termékek bőrproblémák esetén is kíméletesen tisztítanak, nem irritálják a bőrt, segítik a regenerálási folyamatokat.

Krug Emíliával és Kárász Róberttel, az ATV Start+ reggeli műsorában

Számunkra fontos a természetes bőrápoláson felül a többfunkciósság igényének kielégítése is, melyre megalkottuk az egyedileg készült, formázott olivás szappanunkat levendulavirággal. Ha dekoratív, de egyben hasznos ajándékot keresel, akkor tökéletes megoldás lehet számodra az általunk készített kézműves szappan, mely praktikus és szép meglepetés szeretteid, barátaid, vendégeid számára. 

Legyen akár születésnapi, névnapi vagy esküvői köszönetajándék, akár csak saját otthonod, fürdőszobád díszítése, szeretettel ajánljuk dekorszappanjainkat, melyek nemcsak megjelenésükben impozánsak, hanem jó tisztító és bőrápoló hatásúak is. Mind méretben, mind formában nagy választékkal állunk rendelkezésedre.

Alapelvünk a környezettudatosság, melyhez hozzátartozik az újrahasznosítható anyagok használata, valamint fontosnak tartjuk, hogy termékeinket nem teszteljük állatokon, hiszen anélkül is lehet kiváló terméket alkotni, hogy közben kárt okoznánk az élővilágban.

Azok számára, akik most kezdenek ismerkedni a natúrkozmetikumok világával, fontos szempont: egyfajta életmódváltásról van szó. Szükséges tehát időt hagyni a bőrnek az átállásra, hiszen a folyamat közben bőrünk megszabadul a méreganyagoktól és átáll a természetes anyagokra. Bőrünk és szervezetünk meg fogja hálálni a természetes szemléletmódot és a türelmünket, hagyjunk hát időt számára.

Értesülj elsőként legújabb termékeinkről


Termékkereső

0